Naša priča..

Dobro došli u DICIOTTO

DICIOTTO je restoran italijanske kuhinje koji gostima donosi autentičnu, domaćinsku atmosferu uživanja u tradicionalnim italijanskim specijalitetima koji su spojeni sa našim domaćim ličnim pečatom. Otuda i za naziv restorana reč Diciotto (Dićoto), koja na italijanskom jeziku označava broj 18.  Pošto je poštanska oznaka grada Niša 018, asocijacija je vrlo jasna.

Takođe, tačno 18 godina je ideja o otvaranju restorana u kome će se gosti osećati kao kod svoje kuće i uživati u vrhunskoj gastronomiji tinjala u nama i sazrela za ostvarenje baš nakon toliko godina. Pored odabrane ponude najreprezentativnijih italijanskih jela, za naše drage goste smo odabrali tačno 18 vrhunskih specijaliteta, čiju smo pripremu izučavali u italijanskim mestima odakle i potiču, koje ćemo jedan po jedan u toku godine, u periodima kada se oni tradicionalno pripremaju, prezentovati svim gurmanima i ljubiteljima italijanske kuhinje čije gastronomske bisere do sada nisu imali prilike da probaju u Nišu.

Kroz spoj najboljih italijanskih recepata i najboljih namirnica za ta jela iz našeg kraja direktno od proizvođača, pravih domaćina, kao i pažljivo odabranih rakija i vina koja su u savršenoj harmoniji sa tim jelima, želimo da kreiramo vrhunski gastronomski doživljaj za naše goste. Vrlo pažljivo smo birali ljude koji će učestvovati u realizaciji naše vizije i koji će biti deo DICIOTTO familije. Ljude koji dele našu strast i ljubav ka kreiranju hrane u kojoj uživaju sva čula i koja spaja ljude i budi u njima ono najbolje i mami osmeh na lice.

Restoran se nalazi u centru grada Niša u Jeronimovoj ulici broj 26. Prošetajte ispod divnog drvoreda i posetite nas, a sve ostalo je naša briga. Osmeh, familijarna atmosfera, prijatan, ugodan i udoban ambijent su ono što vas očekuje, zajedno sa hranom za koju uvek i bez ikakvih kompromisa biramo samo najbolje i najsvežije namirnice od domaćinskih proizvođača sa kojima gajimo ne samo poslovni već prisan i prijateljski odnos baziran na potpunom poverenju.

Blagovremeno ćemo vas obavestiti o datumu početka rada  našeg restorana i jedva čekamo da nas posetite i uverite se u kvalitet naše usluge i hrane koja se sprema sa merakom i dušom.

Ortaci

Sale // Boki

Kako stara italijanska poslovica kaže:

"A tavola non si invecchia." 

Za stolom ne starimo

© 2020 by Nemanja // Proudly created for Diciotto